La Flama de la Llengua Catalana s’ha encès per 49a vegada, a Prada de Conflent, el 28 de gener
Enguany, els actes de la renovació de la Flama estan organitzats pel Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines i s’allargaran fins al diumenge 18 de febrer amb la tradicional sortida a Montserrat.
Seguint la tradició, s’ha dut a terme l’ofrena floral i la flama s’ha encès al cementiri del municipi, on reposen les restes del filòleg català Pompeu Fabra, que morí a Prada de Conflent el dia de Nadal de l’any 1948 i a qui la FEEC ret homenatge cada any des de 1969. A l’acte ha assistit el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino.
La flama arriba a Montserrat el 18 de febrer
Els actes de Renovació de la Flama ompliran l’agenda els dos caps de setmana centrals del mes de febrer més. L’11 de febrer es farà la sortida a Fredes, al País Valencià, i es pujarà la Flama fins al cim del Tossal dels tres reis.
El dia de trasllat de la Flama des de Sant Feliu de Codines fins a Montserrat serà el diumenge 18 de febrer quan, després de l’acte oficial, serà el Monestir de Montserrat qui agafarà el protagonisme al rebre la flama per 49a vegada a la història.
2018, “Any Fabra”
En commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa, el 2018 ha estat escollit com l’”Any Fabra”. Un any que, a més, també coincideix amb el 70è aniversari de la seva mort (1948) i el 50è aniversari del primer Any Fabra (1968).
La presentació serà en un primer acte inaugural el dimarts 13 de febrer al Centre Excursionista de Catalunya (CEC) i seguirà el 20 de febrer a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).
La celebració de l’”Any Fabra” es tancarà a l’octubre, quan es preveu fer un altre acte de commemoració dels 50 anys de la Flama de la Llengua Catalana.